Elegantní aperitiv, který se dokonale hodí ke středně těžkým pokrmům.
zralými sýry, syrovými rybami a rybími pokrmy obecně. Více
KLASIFIKACE
Prosecco Docg Asolo Brut Organic
OBLAST PŮVODU
Itálie, Vinice Prapian.
HROZNY
100% Glera, ručně sbírané, pěstované v podmínkách ekologického zemědělství.
VÝROBA
Mošt získaný měkkým lisováním pomocí horizontálního lisu
a následným pomalým kvašením čistého moštu v horizontálním lisu.
při kontrolované teplotě a díky vybraným kvasinkám.
ZRÁNÍ
V ocelových nádobách při kontrolované teplotě
RAFINACE
V lahvích
KONZERVOVÁNÍ
14/18 měsíců v závislosti na teplotě
a osvětlení místa, kde se skladuje.
BARVA
Světle slámově žlutá.
VŮNĚ
Příjemná, typicky ovocná vůně s jablky.
CHUŤ
Příjemná, trvalá a plná chuť s tóny hrušek a jablek.
a lehkým mandlovým závěrem.
OBSAH ALKOHOLU
11,5%
CELKOVÁ KYSELOST
1,5 %: 5,6-5,9 g/l
ZBYTKOVÝ CUKR
8-12 g/l
TEPLOTA PŘI PODÁVÁNÍ
6-8 °C