Za svůj ikonický název Le Black Label Brut vděčí Victoru Lansonovi, který jej v roce 1937 dal jako důkaz otevřenosti světu a zároveň jako poctu anglickému královskému dvoru, který Lanson oficiálně zásobuje od roku 1900. Toto šampaňské je vyváženým spojením vitality a jemnosti, svěžesti a elegance, charakteristickým pro styl Lanson. Více
Le Black Label Brut vděčí za své ikonické jméno Victoru Lansonovi, který ho v roce 1937 dal jako důkaz otevřenosti vůči světu a zároveň jako poctu anglickému královskému dvoru. Autentický styl Le Black Label Brut je vytvořen z bohaté a rozmanité palety vín, která podtrhují celou rozmanitost šampaňskéhor. Výrobní metoda zůstává věrná původu šampaňského - z větší části bez malolaktického kvašení - což mu dodává jedinečnou svěžest. Pečlivý výběr Crus - včetně historických základů, jako jsou Dizy, Verzenay nebo Trépail - a selekce vín zachovává stálost stylu v průběhu let. Dlouhé období zrání, třikrát delší, než je oficiální požadavek na označení, umožňuje Le Black Label Brut dokonale spojit zralost a vitalitu. Jeho svěžest a elegance okouzlí jak temperamentní nadšence, tak i ty nejzkušenější znalce. Le Black Label Brut dokonale doplní aperitiv, pro vzácnou chvíli sdílenou s těmi, kteří si chtějí užít. a pro drobné radosti každodenního života.
BARVA
- světlá a čirá s jantarovými odlesky s jemnými bublinkami.
VŮNĚ
- po ovocných tónech hrušky William, jablka a citrusových plodů s malým přídavkem čerstvě upečeného pečiva
CHUŤ
- zralé ovocné plody, mandarinky, citrony a grapefruitu dodávají svěží chuť
- tóny briošky a sušeného ovoce dodávají dotek vyzrálosti
BLEND
- PINOT NOIR: 50 %
- CHARDONNAY: 35%
- PINOT MEUNIER: 15%
- ZÁKLAD SKLIZNĚ: 2015
- REZERVNÍ VÍNA: 35%
- Zrání: 4 roky
DOPORUČENÁ JÍDLA
- Houbové ravioli s hoblinkami parmazánu.
- Fish & Chips z lososa + hranolky ze sladkých brambor.