Základní pravidla pití rumu

Rum v čisté podobě konzumují lidé, kteří kvalitnímu alkoholu opravdu rozumí. Nápoj lze podávat také jako aperitiv několik minut před hlavním jídlem. Alkohol se podává v silnostěnných sklenicích.
Rum má vysokou sílu, proto se nedoporučuje pít v množství větším než 200 ml denně. jinak se tělo začne opíjet a přestane vnímat pravou chuť elitního alkoholu. Rum si vychutnávejte po malých doušcích.

Při pití rumu se nádoba naplní rumem přibližně do 2/3, pije se v několika přiblíženích po 1-2 doušcích. Rum se nevypije naráz, jak je zvykem u vodky.
Naplněnou sklenici je třeba zahřát v ruce a pomalu si drink vychutnat. Rum se nepije čistý. Teplota nápoje by měla být přibližně pokojová.

Příslušnice něžného pohlaví pijí rum nejčastěji rum s ledem. Chlad poněkud snižuje sílu nápoje. Hlavním pravidlem při takovém použití je nepřehánět to s množstvím ledu. Jak bylo popsáno výše, chuť rumu se nenávratně ztrácí a často se stává trochu odpornou.

Bílý rum

Nápoj vypadá jako čirá tekutina a alkohol má také mírnou expozici. Díky tomu není chuť na rozdíl od podobných rumů tak silně cítit. častěji se nápoj přidává do různých koktejlů. Bílý rum v jeho nejčistší podobě pije málokdo. V alkoholickém světě obecně není zvykem používat takový nápoj v původním stavu. Většinou je bílý rum součástí mnoha koktejlů a punčů. Někdy se nápoj ředí kolou nebo se přidává do kávy a horké čokolády.

Zlatý rum

Alkohol se vztahuje k průměrné expozici rumu (od 2 do 4 let). V nápoji je cítit skvělé aroma a neobvyklá chuť. Díky dlouhému zrání v dubových sudech získává alkohol správnou barvu. Do složení se také přidává karamel a koření. Takový rum se obvykle pije v čisté podobě. Vzhledem k jedinečné chuti nápoje je vhodné jej používat zejména v teplém stavu. Pokud se pokusíte rum zchladit, jen si zkazíte příjemný karamelový nádech. Teplý nápoj můžete zředit malým množstvím ledu, sušeného masa, sýra nebo ovoce.

Černý rum

Extrakt nápoje se pohybuje do 5 let. Chuť alkoholu nenechá odborníky lhostejnými. Nápoj má jasné aroma karamelu a sladké melasy. Barvy rumu je dosaženo dubovými sudy, které byly předtím uvnitř vypáleny. Černý rum se pije v nejčistší podobě. Tento názor vznikl díky jedinečné chuti tohoto alkoholického nápoje. Odborníci tvrdí, že rum byste neměli ředit dalšími přísadami.

Existují určité výjimky - alkoholický produkt se dobře hodí k horké čokoládě a kávě. Také rum je oblíbený mezi milovníky kvalitních doutníků, pije se v čisté formě s drahým tabákem. Opravdoví znalci pirátského alkoholu tvrdí, že produkt není třeba chladit ani přidávat led. Rum lze při holdování použít s plátky citrusů nebo exotického ovoce.

Silný rum

Je považován za nejvíce "vydatný" nápoj. Často se rum kombinuje s nealkoholickými koktejly, ale existují skuteční znalci, kteří neradi ředí produkt. Síla nápoje byla od 50 "voltů" a výše. 

Ochucený rum

Složení již obsahuje různé ochucující složky. Častěji se do takového rumu přidává přírodní exotické ovoce. Nápoj se výborně používá do koktejlů a v čisté podobě je neméně příjemný.

Elitní rum

Nápoj se chuťově velmi liší od kolegy. Toho je dosaženo dlouhým zráním v dubových sudech. doba kvašení je od 5 let. Rum má jedinečné aroma a trpký závěr.