Caipirinha

Složení
- 60ml Cachaçy
- ½ limetky nakrájené na 4 klínky (citrony se nehodí)
- 2 lžičky hnědého nebo bílého cukru
- drcený led
- Případně lidé používají jiné ovoce, například ananas, jahody nebo maliny, aby vytvořili různé příchutě.
Příprava
Nejprve smíchejte limetku a cukr ve sklenici a důkladně je rozmačkejte muddlerem. Tento krok je nesmírně důležitý, protože se při něm uvolní aromatické oleje ze slupky limetky. Pokud nevlastníte dřevěný muddler, doporučuji si ho pořídit, protože konec dřevěné lžíce je příliš malý a není skutečnou náhradou. Po zhruba dvouminutovém mudlování naplňte sklenici drceným ledem a přidejte cachaçu a zamíchejte. Obvykle se Caipirinhas podává s nápojovou míchací tyčí ze dřeva nebo skla. Všimněte si, že hnědý cukr se rozpouští mnohem déle než bílý, a zatímco někteří dávají přednost nápoji s malými krystalky hnědého cukru, jiní dávají přednost téměř úplně rozpuštěnému bílému cukru.